Valmistautumista joulunajan livemyyntitapahtumiin

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Yleiset

Pienen tauon jälkeen näyttää siltä, että pääsemme taas joulun alla myyntitapahtumiin ihan livenä. Käsityöläiselle se tarkoittaa sitä, että täytyy huoltaa myyntikalusto kuntoon ja täyttää varastot tuotteilla. Sivutoimiselle käsityöläiselle se tarkoittaa sitä, että täytyy entistä tarkemmin miettiä, mihin käyttää varsinaiselta työltä ylijäävän ajan ja yrittää arvioida (=arvata) mitkä tuotteet mahtaisivat miellyttää ostajia.

Livemyyntitapahtumat vaativat myös henkistä valmistautumista. Mitä vastaan sille asiakkaalle, joka kauhistelee tuotteiden hintaa? Kerronko mitä kaikkea tuotteen myynnistä saatavalla rahalla pitäisi materiaalikulujen lisäksi maksaa. Taidan kuitenkin vain todeta tyynesti, että tuotteet on tehty Suomessa aikuisen ihmisen toimesta. Mitä sanon hänelle, joka ihmettelee, miten kierrätysmateriaaleista tehdyt tuotteet voivat maksaa suunnilleen saman kuin uusista materiaaleista tehdyt? Kerronko miten paljon täytyy nähdä vaivaa löytääkseen hyväkuntoisia ja sopivia kirjoja ja kankaita, miten paljon menee aikaa kankaiden pesemiseen ja silittämiseen, miten siltikin joutuu leikkaamisvaiheessa tutkimaan kankaat tarkkaan ja välillä väistelemään tahroja, jotka eivät lähteneet pesussa irti. Ehkä kuitenkin sanon vain lyhyesti, että kierrättäminen on arvokasta monella tapaa. Miten reagoin siihen asiakkaaseen, joka tinkaa ja tinkaa hintaa alemmaksi? Kysynkö miten hän itse reagoisi, jos hänen työnantajansa kysyisi tekisikö hän seuraavana päivänä töitä 20 prosenttia pienemmällä palkalla. Todennäköisesti totean vain, että tuotteideni katteet ovat niin matalat, ettei minun ole varaa antaa alennusta. Yksi iso asia on myös se, miten otan vastaan positiivista palautetta. Reagoinko siihen perisuomalaiseen tapaan nolostumalla ja vähättelemällä vai kiitänkö reippaasti ison hymyn kera. Taidanpa harjoitella hymyilemistä ihan peilin edessä.

Toivottavasti tuotokseni tuovat teille yhtä hyvän mielen kuin ne ovat tuoneet minulle niiden tekovaiheessa. Kiva päästä pian taas esittelemään tuotteitani teille ja kohtaamaan käsitöitä arvostavia ihmisiä. Hymyillään kun tavataan!

You are currently viewing Valmistautumista joulunajan livemyyntitapahtumiin
Myyntikaluston kunnostusta

Saila

Kolmen k:n Sailukkka on pohjoissuomalainen laukkumaakari, jonka intohimona on erityisesti kirjalaukut ja kierrätysmateriaalien hyödyntäminen.