Kuka on Sailukkka ja miksi nimessä on kolme k:ta?

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Yleiset

Olen pohjoissuomalainen kasvattaja, keräilijä ja käsityöläinen (siinä tulivatkin Sailukkka-nimeen sisältyvät kolme k:ta näkyväksi eka kerran). Opettaja olen ollut v. 1992 asti. Syksyllä 2017 aloitin puolitoista vuotta kestäneet artesaaniopinnot, jotka olivat huippuhauska vaihe elämässäni. Siitä jatkumona teen nyt nelipäiväistä työviikkoa ”oikeissa töissä” ja käsitöitä yhden arkipäivän, välillä myös illat ja viikonloput… Keräilyinto on syntynyt kotona eli olen sota-ajan lasten tytär ja hamstereiden sukua.

Olen laukkufriikki käsityöyrittäjä eli laukkumaakari ja laukkukauppias. (Oho, noissakin sanoissa näkyy olevan kolme k:ta.) Olen myös lukutoukka ja tällä hetkellä päätuotteeni on yksilölliset kirjalaukut. (Odotapa kun lasken… Joo, sanassa kirjalaukku on kolme k:ta…) Teen satunnaisesti ja tarpeen mukaan myös muunlaisia laukkuja.

Miten muuten nuo kolme k:ta liittyvät minuun? Ne kuvastavat myös sitä, miten teen laukkujani eli tavoitteena on tehdä kohtuuhintaisia ja käytännöllisiä tuotteita mahdollisimman usein kierrätysmateriaaleista. Nimessä nuo kolme k:ta on haastava, enkä ole enää jaksanut laskea kuinka monta kertaa olen sanonut mahdolliselle tulevalle asiakkaalle käyntikorttia ojentaessani: Sailukkka kolmella k:lla. Pystyn kuitenkin perustelemaan niiden olemassaolon mielestäni hyvin, joten kolmen k:n yhdistelmä säilyy.

You are currently viewing Kuka on Sailukkka ja miksi nimessä on kolme k:ta?

Saila

Kolmen k:n Sailukkka on pohjoissuomalainen laukkumaakari, jonka intohimona on erityisesti kirjalaukut ja kierrätysmateriaalien hyödyntäminen.