Riviin järjesty -tilkkutöiden ihanuus

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Yleiset

Mitä järkeä on silputa kankaat palasiksi ja ommella ne sitten uudelleen yhteen? Minä puolustaudun kysymällä, onko monessa muussakaan asiassa mitään järkeä. Miksi tehdä uusia biisejä tai maalata tauluja, kun maailma on jo pullollaan musiikkia ja taidetta? Vaan eikös ne viisaat kiinalaiset olekin todenneet, että ”kaikki paitsi puutarhanhoito on turhaa, eikä sekään ole kovin tärkeää”.

Tilkkutöitä voi tehdä hyvin monella tavalla. Toiset ovat hyvin tarkkoja ja ompelevat tilkut millintarkasti haluamiinsa muotoihin, jotkut taas käyttävät hyvinkin laajaa materiaali- ja tekniikkavalikoimaa luovasti samassa työssä. Minun työni ovat yleensä jotain siltä väliltä ja niissä voi olla jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain lainattua. Erityisen tyytyväinen olen, kun saan työhön upotettua jonkun kauan tilkkulaatikossa pyörineen kangaspalan ja onpa työn viimeistä, parisenttistä tilkkua joskus dyykattu joko omasta tai sisareni ompeluhuoneen roskiksesta. Kokonaisuus on aina enemmän kuin osiensa summa, myös tilkkutöissä!

You are currently viewing Riviin järjesty -tilkkutöiden ihanuus
Akvarellitekniikalla tehty tilkkupussukka

Saila

Kolmen k:n Sailukkka on pohjoissuomalainen laukkumaakari, jonka intohimona on erityisesti kirjalaukut ja kierrätysmateriaalien hyödyntäminen.