Kuka on kirjalaukkuihminen?

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Yleiset

Mistä tunnistaa kirjalaukkuihmisen? Hyvä kysymys – varsinkin käsityöyrittäjälle, jonka päätuotteena on kirjalaukut. Enpä ole vielä kahdessa vuodessa keksinyt tähän vastausta, mutta sen olen huomannut, että kirjalaukun hankkineet tykkäävät kirjoista yleensäkin. Arvostava suhtautuminen myös käsitöihin on näyttänyt olevan vallitseva piirre.

Miten tehdään päätös kirjalaukun hankkimisesta? Hyvin monella tavalla, olen vähäisen myyntikokemukseni perusteella huomannut. Kun sama henkilö tuli myyntipäivän aikana vaivihkaa jo kolmannen kerran tutkimaan kaikki myyntipöydällä olevat kirjalaukut, oli myyjällekin siinä vaiheessa selvää, että kyseessä on kirjalaukkuihminen. Toinen ostaja taas oli melkein jo kävellyt myyntipöydän ohi, mutta jokin laukku vangitsi hänen katseensa ja kahdessa minuutissa oli kaupat tehty, juuri siitä ensimmäisestä laukusta. Näin siis ”entisen normaalin” aikana, jolloin oli livemyyntitapahtumia. Nykyään minut ja kirjalaukut toivottavasti löytää esim. joku sellainen, joka etsii erilaista lahjaa.

Itselleni mieluisinta on tilaustöiden tekeminen. Jokainen laukku ja jokainen laukunkantaja on oma yksilönsä ja kun yhdessä mietitään kaikki yksityiskohdat, tulee laukusta toiveiden mukainen. Monta laukkua on lähtenyt lahjaksi ja tilaaja on usein miettinyt jo ennakkoon, millainen lahjansaaja on ja mitä hän kenties arvostaisi. Välillä kolutaan kirppareita ja etsitään sitä lapsuuden ajalta tärkeää kirjaa. Joillekin kirjalaukku on (myös) koriste-esine.

Oletko sinä kirjalaukkuihminen?

You are currently viewing Kuka on kirjalaukkuihminen?
Vaarallinen juhannus ja juhlallinen aprillipäivä -kirjalaukku

Saila

Kolmen k:n Sailukkka on pohjoissuomalainen laukkumaakari, jonka intohimona on erityisesti kirjalaukut ja kierrätysmateriaalien hyödyntäminen.